Golden  (2)

Golden Delicious

Savoarea merelor Golden Delicious este excepționala si se păstrează mult timp. Textura fina, coaja verde-gălbuie ascund un interior crocant, dulce si zemos. Golden Delicious este un soi deosebit cu gust dulce ca mierea. Probabil este unul dintre cele mai populare soiuri de mere din regiune cat si din lume. Ca exemplu in Italia de unde sunt de origine si copacii noștri se cultiva in proporție de aproximativ 70% din toate mere cultivate.

Red Delicious( Red Cheif)

Pentru Red Delicious forma si culoarea reprezintă un element calitativ foarte important: un colorit rosu intens si strălucitor, extins pe tot fructul, si formele lunguiețe cu proeminențele caracteristic păstoase sunt foarte apreciate la nivel comercial.
Gust intens si dulce. Este varietatea preferata a femeilor
.

20160817_120952
Granny

Granny Smith

Este un soi australian cu pomi viguroși. Fructele sunt mari, sferice, simetrice, cu pielita groasa, de culoare verde intens, ceva mai deschis la coacere deplina. Pulpa este alb-verzuie, crocanta, pronuntat suculenta, acidulata, slab aromata, de calitate buna pentru masa. Este preferat de consumatori datorita gustului usor acidulat si texturii crocante. Dintre toate soiurile de mar existente, Granny Smith este unul dintre cele mai populare din lume. Soiul Granny Smith a fost pentru prima data cultivat in 1868 in Sydney, Australia, de catre Maria Ann Smith, "bunicuta" care a si numit acest tip de mar deosebit de versatil.

Jonagold

Este un soi de mar bicolor cu baza rosie si dungi galben-verzui, are un gust dulce-acrisor, este suculent si aromat. Mere Jonagold au apărut prin încrucișare a doua soiuri destul de populare de mere cum ar fi Jonathan și Golden Delicious. Datorită rezistenței ridicate la îngheț și merele pot fi cultivate în zonele cu climă rece.

20160829_173720
20160819_164507;,l;

Abate Fetel

Abbe Fetel sau Abate Fetel este un soi de par care provine din regiunea Savoie, o zona de munte din Franța, din anul 1869. Nu se cunosc părinții acestui soi. Fructul este mare, cu forma alungita asemănător cu o banana, de culoare galben auriu cu pete ruginii, pulpa de culoare alba, suculenta si devine moale după ce este culeasa.

Kordia, Skeena, Mershand, Karina, Regina

În clasamentul celor mai atrăgătoare fructe cireșele sunt cu siguranță în top. Dar se pare că aceste fructe-vedetă ale sezonului au mai multe calități decât aspectul care pur şi simplu îţi lasă gura apă când treci pe lângă ele. Cireșele sunt bune pentru inimă şi pentru sistemul circulator, sunt bune pentru creier, sunt un antiinflamator natural si pot ajuta la prevenirea cancerului.

20160629_172913

Programează o vizită

Sună ori scrie un email pentru a programa o vizită la livadă pentru a ne vedea cum lucrăm